Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2020 16:12 - Ароматерапия – Тайната за красотата на Клеопатра
Автор: anonymous285 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 224 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.10.2020 16:16


  Ароматерапия – Тайната за красотата на Клеопатра

http://eterim.com/aromaterapia-tainata-na-kleopatra/

Зара  февр. 3, 2018     

Клеопатра, кралицата на Египет, е известна като една от най-загадъчните жени в историята. Името й е символ на женския идеал, а славата и красотата й са оставили следа в историята. Красотата на египетската царица Клеопатра в продължение на много векове вълнува жените по цял свят, поради факта, че тя успява да завладее сърцата на най-силните, непревземаеми мъже. Но как тя е поддържала своята красота? Вече е известна тайната на Клеопатра – ароматерапия с етерични масла.

Тя се появява на историческата сцена на Египет през 50 г. пр. Хр. като интелигентна и амбициозна млада кралица, която се превръща в център на интереси на видни римски царе като Юлий Цезар.

Тайната за красотата на Клеопатра е интересна тема за жените по света

За този харизматичен владетел е известно, че е използвал мощни природни съставки за своята поддръжка и постигането на легендарните резултати. Тя е имала нужните познания за използването на богатите растения и минерални ресурси на Египет, за да подсили собственото си очарование.

Изучаването на антични египетски нотки, записани върху папирусите и гравюрите върху стените на храма, разкриват ценна информация за древните египетски козметики и козметични техники. Останки от бутилки от парфюми са открити и изследвани, за да намерят рецептата за египетските козметични отвари.

Изследванията разкриват, че в древен Египет е била изработена сложна техника за извличане на флорални етерични масла. Техниката, която сега се нарича “Enfleurage”, използва слой растителна мазнина за абсорбиране на ароматните цветя, които след това се разтварят в алкохол и така се постига “абсолютният цвят”, който се използва в козметиката и тоалетните принадлежности. Тези масла също се прилагат, инхалират и дори поглъщат, за да постигнат вариация от резултати.

В заключение може да кажем, че ароматерапията е играла важна роля в очарователната красота на Клеопатра, която я прави легендарната илюстративна икона на Египет. Клеопатра е имала ясна представа за различните етерични масла. Също така и как те могат да бъдат използвани за различни естетически цели, започвайки от изчистването на кожата и борбата с излишното омазняване за постигане на вечна младост.

Какви етерични масла е използвала Клеопатра за своята ароматерапия?
  • Босилек (Ocimum basilicum): Старото египетско име за тази билка е Reehan и според йероглифите, листата на това растение се използват за извличане на ароматно масло за използване в козметиката. Маслото функционира като антимикробен и естествен консервант. Сега знаете как мистериозната дама се е радвала на кожа без акне.

 

  • Черно семе от кимион (Nigella sativa): Наричано Habet Baraka в древен Египет, маслото, извлечено от тези черни семена, е използвано за стимулиране на растежа на косата и за подготовката на косата. Така, това със сигурност е една от тайните зад лъскавите следи от Клеопатра.

 

  • Тилчец, замбун (Trigonella foenum-graecum): В древния Египет тази годишна билка била известна като Helba и най-вероятно е била една от най-добре пазените тайни на вечната младост на Клеопатра. Маслата, извлечени от тилчеца, се смята, че превръщат дори по-възрастните жени в по-млади.

 

  • Гераниум (Pelargonium graveolens): Древните египтяни са имали ясна представа, че излагането на слънчеви лъчи може да бъде вредно за кожата. Ароматизираното етерично масло, извлечено от венчелистчетата на гераниума, се използвал за грижа от слънцето и лечебни кожни дразнения. Това етерично масло се използвало и като ефективна съставка за лечение на мазна коса и пърхот.

 

  • Моринга (Moringa peregrina): Това египетско лечение за сбръчкана кожа и може би е истинската тайна, прикриваща за възрастта на Клеопатра. Етеричното масло, извлечено от Hab Alba, древното египетско име за Моринга, се използва заедно с ливан, заземен кипарис и ферментирал сок от някои растения, за да изглежда кожат млада.

 

  • Нероли (Citrus aurantium): Маслото от нероли, извлечено от листата на дървото Neroli, има афродизиакови свойства, които помагат за повишаване на настроението. Известно е, че Клеопатра напоявала платната на корабите си в масло Нероли, когато се качвала на дълги пътувания до Римската империя. Това масло се използва и в козметиката за лечение на люспеста и сърбяща кожа. Също така е отличен естествен дезодорант.

 

  • Роза (Rosa sancta): Често наричана “Царицата на цветята” в Древен Египет, етеричното масло, извлечено от розовите венчелистчета, се използвало широко от Клеопатра за кожата. Луксозната баня с розово венчелистче с мляко, известно като част от редовния режим на Клеопатра за мекота на кожата, все още се извършва в минерални извори заедно с други съставки, за да се постигнат специални резултати.
Тайната на Клеопатра

Сега вече знаете, че ароматните етерични масла са били жизненоважна част от най-добре пазените тайни за легендарната красота на Клеопатра. Тези масла също допринасят за цялостното благосъстояние, настроение и умствената яснота. Възползвайте се от напредъка на технологиите и използвайте дифузер за етерични масла за лесна и приятна домашна ароматерапия.

 ароматерапияароматерапия с дифузерароматерапия с етерични масладифузери за етерични масладомашна ароматерапияетерични маслаклеопатра ароматерапиякрасотата на клеопатратайните на клеопатра



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anonymous285
Категория: Новини
Прочетен: 2490297
Постинги: 8264
Коментари: 277
Гласове: 1011
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930